Har du vondt i nakken – finn gode øvelser

En klassiker av smertene forbundet med aktiviteter, som for eksempel jaktskyting, er spenninger og overbelastning i nakke og nakkesøylen.

Dårlige stillinger og mange timer uten å endre posisjon, kan gi utslag i hyppige kontrakturer og muskelsmerter i nakken. For å løsne nakken og øvre del av ryggen og lære hvordan du kan forebygge og lindre dette ubehaget, kan du gjøre noen enkle, men effektive øvelser. Det finnes øvelser som du kan utføre når som helst, og også inkludere dem i din daglige rutine.

Hva du kan gjøre

Gjør nakkerotasjon ved å strekke nakken til venstre side og gjenta rotasjonen mot høyre. Roter skuldrene, med armene langs sidene, framover og bakover i sirkler. Sett deg på en stol og gjør lateral vri med føttene godt plantet på golvet. Strekk ut høyre arm over hodet og len deg til venstre. Gjør det samme med den andre armen. Du kan også gjøre pectoral strekk. Len deg mot en dør eller vegg og plasser underarmene på den. Sørg for at albuene dine er bøyd i en 90 graders vinkel. La kroppsvekten falle litt fremover slik at du kjenner en strekk i brystet og skuldrene. Tenger du mer informasjon om nakkesmerter og om hvordan du kan bli kvitt dem, les mer her.